Leerwerkloket Zwolle

Het Leerwerkloket bestaat uit een team adviseurs, die jou wegwijs maken in alle mogelijkheden op gebied van leren en werken. We geven jou de informatie en de tools, zodat jij stappen vooruit kunt zetten in je loopbaan. Daarbij benutten wij onze contacten met onderwijs, werkgevers- en overheidsorganisaties. 

BBL- Lerend werken

Wat is BBL?

Een BBL-opleiding is een mbo opleiding waarbij je één dag per week les krijgt en drie a vier dagen per week werkt. De dingen die je op school leert, kun je dan direct in de praktijk gebruiken. 

De voordelen van BBL op en rijtje:

  • Werken en leren, dus direct salaris
  • 1 dag naar school, 3 of 4 dagen werken
  • Leren in de praktijk
  • Veel contact met collega’s
  • Vaak betaalt je werkgever de opleiding

BBL-opleiding vinden

Een BBL-opleiding vind je het makkelijkst via de mbo-instelling bij jou in de buurt. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding heb je een praktijkovereenkomst nodig met een erkend leerbedrijf. Wil je weten in welke erkende leerbedrijven in jouw regio op zoek zijn naar nieuwe medewerkers? Neem dan contact op met het Leerwerkloket in jouw regio. 

Wie betaalt jouw opleiding?

 

Jouw werkgever

Als je in loondienst werkt, kun je jouw werkgever vragen om de opleiding te betalen. Vaak zijn daarover afspraken gemaakt in de CAO. Het Leerwerkloket kan jouw werkgever adviseren over mogelijke subsidies en belastingvoordelen.    

De overheid

Leren en werken kan vaak met behoud van je uitkering. Ben je werkloos en wil je je laten om- of bijscholen? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij UWV of gemeente. Zij kunnen je vertellen wat er in jouw situatie mogelijk is. Wil je iets anders, maar weet je nog niet wat? Laat je contactpersoon dan weten dat je graag contact op wilt nemen met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Jijzelf

Betalen jouw werkgever of de overheid jouw opleiding niet? Dan kun je altijd nog een persoonlijke lening afsluiten bij DUO. Meer informatie daarover vind je op www.duo.nl.